Leven in het hier en nu

Vind je dat het leven jou altijd tegen zit? Geloof je dat andere mensen de oorzaak zijn van hoe jij je voelt? Ben je ervan overtuigt dat er iets ontbreekt waardoor je nu niet gelukkig kunt zijn? Ben je vaak aan het denken over wat er is gebeurd of wat nog moet komen? 

 

Opvoeding, cultuur, religie, meningen en ideeën van anderen hebben je al vroeg in je leven een beeld gegeven over jou en de wereld om je heen. Vaak groeit dit uit tot overtuigingen over wie jij denkt te zijn.

OVERTUIGINGEN

Positieve overtuigingen zijn over het algemeen helpend en ondersteunend in je verdere leven

 

Negatieve overtuigingen hebben een minder gunstige invloed op je gevoel van welbevinden. Door het voortdurend "voeden"en bevestigen van negatieve overtuigingen over jezelf versterk je onbewust het gevoel van "ongelukkig" zijn.

 

Door de negatieve gedachtes of het uitspelen van scenario's in je hoofd in verleden of toekomst lijkt het voor het lichaam werkelijkheid. Je hartslag gaat sneller, je spieren spannen zich aan en de stress gaat door je lijf met alle gevolgen van dien.

Je kunt je somber voelen, minderwaardig, onrustig, je kunt slechter gaan slapen, veel gaan piekeren en door de voortdurende stress veel lichamelijke ongemakken ervaren.

Herken jij dit bij jezelf en wil je leven in voldoening, ontspanning en tevredenheid?

WAT TE DOEN?

Je komt uit de stroom van voortdurende negatieve en conceptuele gedachten door enkele meditatie technieken toe te passen.

Dit zijn o.a.

 Een bewuste ademhaling, geconcentreerd gebruik van de zintuigen en het observeren van je innerlijk lichaam.

Op mentaal vlak leer je het aanvaarden en laten zijn van wat je waarneemt zonder innerlijk verzet. En je aandacht focussen op wat je wel wilt in je leven én hoe dat voelt om al te hebben of te zijn.

Door inzicht in wat je doet en deze simpele technieken toe te passen wordt je steeds meer bewust van elk moment.

Hiermee komt er rust in je hoofd, ontspanning in je lichaam en bewuste aanvaarding en vrede met wat is in je dagelijks bestaan.

EN DAN?

Na enige oefening merk je een vredige stilte en rust in je hoofd op. Wie jij ten diepste bent zul je vinden in de stilte van Bewuste Waarneming.

 

Wees aanwezig in elk moment en ervaar je wereld in vrede.

 

Je krijgt rust in je denkgeest door je focus te richten  buiten de maalstroom van je gedachten.

Geef je volledige attentie aan élke handeling die je doet en élk moment van je leven. Daarin vind je geest kalmte en tevredenheid.