STER

VOETREFLEX ZONEMASSAGE

Stimuleren Toevoegen Energie Reguleren

Het werk gebied van STER therapie ligt bij de voeten. De STER-methode is ontwikkeld vanuit het idee dat voeten energie opnemen uit de aarde en via energiebanen  de energetische lichaamssystemen voortdurend bevoorraadt.

 

Lichaamssystemen zijn:
Zenuwstelsel
     Bloedsomloop*
         Waterhuishouding
 Spijsvertering
Zintuigen
Botten en spieren

Deze lichaamssystemen zijn terug te vinden als drukpunten op beide voeten.

 

Wanneer de energieaanvoer verstoord  raakt ontstaan er blokkades in de toevoer waardoor diverse lichaamssystemen verzwakt raken. Dit merk je door lichamelijke ongemakken of geestelijke spanning.
 

Door de lichaamssystemen na te lopen merk ik op op welk specifiek onderdeel daarvan een blokkade is en behandel ik deze direct.

Door een zachte druk en lichte massage op dat punt  wordt de blokkade opgeheven en kan de energie weer vrijelijk stromen. Als extra ondersteuning wordt etherische olie gebruikt vanwege de kwaliteiten van elke olie in het bijzonder.

WANNEER ?

Ster therapie wordt ingezet bij zeer uiteenlopende lichamelijk ongemakken: zoals hoofpijn, darmproblemen, blaasontsteking, bedplassen, spijsverteringsproblemen maar ook bij stress, piekeren, slecht slapen, spierspanning en geestelijke onrust.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Wanneer je bij me komt heb je waarschijnlijk een duidelijke klacht waar je vanaf wilt maar het kan ook zijn dat nog zoekende bent. Geen probleem in een korte intake probeer ik dat helder te krijgen.

Je ligt op de massagetafel en je benen liggen ontspannen over een rol heen die je knieholten ondersteunen. Desgewenst heb je een fleece deken over je heen en staat er rustige muziek op.

 

Om optimaal effect te hebben is het belangrijk dat je ontspannen bent. Daarom begint elke behandeling met een voetmassage met gebruik van diverse oliën.

Dan loop ik alle lichaamssystemen na op  het vinden van z.g. blokkades

Zijn deze opgemerkt dan volgt een zachte drukpuntmassage  met etherische olie op die specifieke punten nog eens extra. Zo worden blokkades opgeheven en kan de energie weer stromen.

 Ook nu wordt de behandeling afgesloten met een voetmassage 

Na de behandeling is het goed om water te drinken om vrijgekomen afvalstoffen af te voeren en om.tijd voor jezelf te hebben om lichaam en geest rust te geven.

Over het algemeen zijn tenminste 2 tot 3 behandelingen aan te raden voor een optimaal effect.